Потражња за новим становима у Градишкој и даље велика, цијене у порасту

Срна
Foto: Илустрација

ГРАДИШКА - Пандемија вируса корона није значајније утицала на стање у области станоградње на подручју Градишке - потражња за становима је и даље велика, али је, због повећаних трошкова градње, цијена станова у порасту.

Јована Лакић из Одјељења за продају у грађевинској фирми “Артинг инвест” Градишка рекла је Срни да је ова фирма у прошлој години изградила три објекта са око 100 станова и додала да су сви предати купцима.

“Наша фирма тренутно гради три објекта, два уз Савски кеј и један на локацији у близини жстарог храстаж, гдје би крајем ове или почетком наредне године требало да почне изградња још једног објекта, а планирана је изградња још једне урбане виле на кеју”, истакла је Лакићева.

Лакићева је рекла да је цијена метра квадратног стана у прошлој години износила од 1.260 до 1.560 КМ и додала да је цијена у односу на протекле године порасла због повећања трошкова градње.

Директор грађевинске Фирме “Градид инжењеринг” Градишка Васко Стојнић потврдио је да је потражња за становима и даље велика, али и да је цијена станова повећана.

“Прошле године смо започели објекат са 17 станова, а због интересовања за новим становима у плану је изградња још једног објекта”, истакао је Стојнић.

Он је додао да је цијена метра квадратног стана у овим објектима 1.400 КМ, те истакао да ће, због повећаних трошкова материјала и радне снаге, цијена станова у новоградњи сигурно и даље расти.

У Градишци је тренутно тешко пронаћи стан у новоградњи, посебно станове мање квадратуре, јер се продају и прије завршетка градње.

Када се упореди период од прије пет година, цијена метра квадратног стана у новоградњи, али и у старијим зградама, виша је за 200 до 400 КМ на истим локацијама у граду.

Цијена изнајмљивања станова такође је порасла и за мјесечни најам једнособног стана се издваја од 250 до 350 КМ, а и ту је потражња много већа него понуда.

Када је ријеч о продаји кућа, њих је у огласима много више и потражња је мања.</див>

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана