РиТЕ Гацко: Постигнут договор о повећању цијене рада са 150 на 155 км

Срна
РиТЕ Гацко: Постигнут договор о повећању цијене рада са 150 на 155 км

ТРЕБИЊЕ - Представници Синдиката Рудника и термоелектране (РиТЕ) Гацко данас су постигли договор са Управом “Електропривреде Републике Српске” о повећању цијене рада са 150 КМ на 155 КМ, које важи за сва електропривредна предузећа, рекао је предсједник Синдиката Жељко Тепавчевић.

Тепавчевић је прецизирао да су данас успјели да се договоре о повећању плате за пет КМ кроз цијену рада и да се кроз измјену коефицијената радници који су имали ниска примања минимално имају 1.000 КМ плате.

“Штрајка неће бити, од понеђељка идемо у реаллизацију овог договора, односно измјене уговора о раду са радницима да би сва ова повећања била примјењива од 1. јануара наредне године”, рекао је Тепавчевић.

Он је додао да се овај договор превасходно односи на раднике Рудника и термоелектране Гацко.

“Цијена рада важи за сва електропривредна предузећа, измјенама члана 67 колективног уговора стварају се предуслови да и остали могу повећавати плате на радним мјестима која су са отежаним условима рада”, рекао је Тепавчевић.

Он је додао да ће се на овај начин РиТЕ Гацко са коефицијентима у производњи изједначити са РиТЕ Угљевик.

“Превасходно се та повећања се односе на наше раднике у производњи у руднику и термоелектрани и на раднике који раде у одржавању у било којој организационој цјелини”, додао је Тепавчевић.

Кад је ријеч о реорганизацији производних предузећа, Тепавчевић је навео да сада треба да се изабере консултантска кућа, те да ће бити спремни да учествују у том процесу.

Извршни директор за инвестиције и развој у “Електропривреди” Јовица Влатковић рекао је новинарима да је данас усаглашени ставови Матичног предузећа “Електропривреде Републике Српске” и Синдиката и Управе РиТЕ Гацко, те да ће бити новца за тражене захтјеве.

“Договорили смо цијену рада од 155 КМ која ће се односити на сва зависна предузећа у ЕРС-у”, рекао је Влатковић.

Предсједник Скупштине Синдиката РиТЕ Гацко Миломир Супић рекао је новинарима да су преговори текли планираним током и да су добили оно што су тражили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана