Постављен темељац за нови мост у Челинцу

Срна
Постављен темељац за нови мост у Челинцу

Челинац - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Жељка Цвијановић положили су данас камен темељац за изградњу моста у Челинцу преко ријеке Врбање, за шта је Влада Српске издвојила милион КМ, а Влада Србије 500.000 КМ.

Обраћајући се окупљенима, предсједник Додик је рекао да је данас дошао у Челинац да заједно са грађанима промовише још један важан инфраструктурни пројекат за ову општину.

“Обезбјеђивањем средстава влада Републике Српске и Србије од 1,5 милион КМ створени су услови да се овдје направи мост који ће бити симбол будућности и који ће се налазити на разгледницама овог града”, истакао је Додик.

Он је рекао да је задовољан да је дошао тренутак да се промовише један тако велики успјех и важан пројекат.

Додик је рекао да се у Челинцу окупио велики број грађана да заједно са представницима Републике Срспке промовише изградњу инфраструктурних пројеката, што говори да народ осјећа потребу за оваквим пројектима који ће служити на добробит свих.

Предсједник Српске је подсјетио да је Влада Републике Српске помогла изградњу Основне школе и спортске дворане у Челинцу, 50 километара путева, санацију ријеке Врбање, те многе друге инфраструктурне пројкте.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекле је да реализација овог пројекта представља способност и жељу Српске да ради и гради, што је евидентно данас у Челинцу и широм Републике.

Цвијановићева је рекла да представници институција Републике Српске који воде рачуна о Српској и знају да прославе овакве пројекте.

“Сваки наш пројекат показује нашу снагу, не само да инвестирамо, већ зато што смо окупљени око идеје јаке Републике Српске, јер јак Челинац значи јака Српска. Снага сваке наше општине значи да се развијамо и да желимо да идемо напријед”, поручила је Цвијановићева.

Она је рекла да је Влада Србије обезбиједила пола милиона КМ за реализацију овог пројекте, чиме Србија показује да жели, заједно са Републиком Српском, да остави траг у свим општина широм Српске.

Цвијанововићева је изразила захвалност Влади Србије на овој помоћи, јер је то нова снажна димензија сарадње између Српске и Србије.

Она је подсјетила да је Влада Републике Српске до сада у општину Челинац уложила 60 милиона КМ за реализацију разних пројеката.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић изразио је задовољсто почетком изградње градског моста, који је био оштећен у поплавама 2014. године.

Он је рекао да је рок за изградњу овог моста 180 дана, те изразио увјерење да ће извођачи радова завршити овај пројекат у предвиђеном року.

Зељковић је захвалио Влади Српске и предсједнику Додику на помоћи у реализацији великог броја инфраструктурних објеката, као што су Основна школа, спотска дворана, санација корита Врбање и многих других.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана