Попуст на куповину и допуну TAГ уређаја од 1. октобра

Срна
Попуст на куповину и допуну TAГ уређаја од 1. октобра

ЛАКТАШИ - Јавно предузеће "Аутопутеви Републике Српске" 1. октобра покреће тромјесечну акцију попуста на цијену ТАГ уређаја, као и на допуну корисничког рачуна с циљем повећања броја корисника електронске наплате путарне на ауто-путевима у Српској, изјавио је данас вршилац дужности директора ове компаније Слободан Станаревић.

-Корисници ће умјесто досадашњих 40 КМ овај уређај моћи да купе за 20 КМ, а приликом допуне корисничког рачуна оствариће попуст од 20 одсто, умјесто досадашњих 15 одсто -рекао је Станаревић на конференцији за новинаре у Лакаташима.

Он је истакао да је циљ ове акције да што више грађана пређе на ТАГ и да се избјегавају гужве на наплатним кућицама.

Станаревић је рекао да ће до Нове године грађанима који имају ТАГ уређај бити омогућено да га могу допуњавати телефонском као приликом плаћања паркинга.

Станаревић каже да ће грађани имати могућност да допуне ТАГ путем апликације "m:tel" услуга, те засебном апликацијом која ће се плаћати жиро рачуном и требало би да буде омогућена до Нове године.

Он је рекао да је ово предузеће иницирало састанак са колегама из предузећа "Аутоцесте" ФБиХ на коме је разговарано о могућностима кориштења једног ТАГ уређаја на ауто-путевима у оба ентитета, а о истој теми разговараће се и са представницима "Путева Србије".

Станаревић је подсјетио да је систем наплате путарина у Српској, Србији и ФБиХ радио Институт "Михајло Пупин" из Београда, те да постоје техничке претпоставке о увезивању система како би корисници умјесто три могли да користе само један ТАГ уређај.

Шеф Одјељења за наплату путарине у предузећу "Аутопутеви Републике Српске" Зоран Спасојевић рекао је да је у Српској у употреби више од 21.000 ових уређаја.

Он је навео да је за осам мјесеци ове године од наплате путарине остварен приход од 19.230.884 КМ, истичући да је у августу био рекордан приход од 3.095.426 КМ.

Спасојевић је рекао да су 2019. године по овом основу остварени приходи од 18.700 000 КМ, 2020. године 20.200.000 КМ, док је лани овај приход износио 25.670 000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана