Помозимо малом хероју: Наставља се борба за живот Реље Бокана

Mozzart
Foto: Mozzart

Реља Бокан прије неколико дана напунио је двије године, а од рођења води битку за живот. Наиме, због пријевременог рођења дошло је до излијевања крви у мозак, па је добио дијагнозу хидроцефалус и од тада траје борба овог малог хероја и његових родитеља за оздрављење. Помоћ у Рељином лијечењу до сада су пружили бројни хумани грађани, а како су му средства за скупе интервенције и третмане и даље потребна, донацију је упутила и компанија Mozzart.

Рељино стање није добро, остао је и без вида послије једне од операција. Психомоторно кашњење му је толико да је процијењен на узраст од 1-3 мјесеца. Реља не сједи, не хода, не говори, тек почиње самостално да жваће храну, а до сада је јео на сонду, има и епилепсију. У процесу смо физикалног третмана, а кад имамо новца идемо и у друге земље јер много тога што му треба нема код нас- каже Рељина мајка, Мирела Рогић.

Све, каже, плаћају, а лијекови и третмани за Рељу веома су скупи, па већину набављају из иностранства. Само једна кутија лијека без којег не може да живи ни дан кошта 160 евра у Аустрији и траје му 25 дана.

С обзиром на то да је слијеп, потребни су му третмани тифлолога којих нема у нашој земљи, а рана интервенција недавно је покренута у Дервенти. Због тога на већину третмана Рељу воде у Србију, Словенију или друге земље, а дио трошкова сноси Фонд здравственог осигурања РС. Ипак, на родитеље, уз скупе интервенције и лијекове, падају и трошкови путовања и смјештаја. 

Напредак овог малог хероја је минималан, а његова мајка свједочи да то примјете само они као родитељи. Тренутно су њихове наде за Рељино оздрављење усмјерене на клинике из Русије, Бостона и са Кубе од којих очекују одговоре о могућим интервенцијама.

Иначе, преко својих малих леђа Реља је прегрмио већ неколико тешких и веома скупих операција у Њемачкој, али борби се не назире крај.

Раније су се, кажу, људи самостално организовали и прикупљали средства јер оно што су имали и посудили није био довољно за ове скупе операције. Због свега тога, овој храброј породици и даље је потребна помоћ хуманих људи и друштвено одговорних компанија.

Заиста би нам то много значило за Рељино оздрављење јер су сви третмани, лијекови, операције веома скупи.. Обоје смо незапослени јер смо максимално посвећени сину због честих одлазака на интервенције. Од његових двије, провели смо сигурно годину и по дана у болницама, а све како би нам оздравио. Зато хвала од срца компанији Mozzart, сваком хуманом човјеку који нам је помогао и који ће то тек учинити- додаје Рељина мајка, Мирела Рогић.

А сви хуманисти који желе да помогну малом Рељи, могу то да ураде уплатом на жиро рачуне:

Атос Банк, на име Мирела Рогић: 5672-4450-0013-8935

НЛБ Банка, на име Давор Бокан: 5620-9980-8372-1213 

Уплате из иностранства: НЛБ Банка: ИБАН: БА395620998135119088, Давор (Милан)Бокан, 28.04.1982., Равногорска 16, 78000 Бањалука 

SWIFT BIC: RAZBBA22, NLB Banka a.d. , Milana Tepića 4, 78000 Banja Luka , Bosnia and Herzegovina

SWIFT BIC: LJBASI2X, NOVA LJUBLJANSKA BANKA D.D. , Ljubljana, Slovenia 

SWIFT BIC: CONARS22 , NLB BANKA A.D. , Belgrade, Republic of Serbia

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана