Помоћи ће 14 породица у Српској: „Радна акција са Тамаром“ у Зворнику

ГС
Помоћи ће 14 породица у Српској: „Радна акција са Тамаром“ у Зворнику

Емисија "Радна акција са Тамаром" у оквиру које се једној породици реновира и опрема кућа ових дана снимана је по први пут у Републици Српској.

Почели су од Зворника, а љепше услове за живот обезбиједиће породици Милета и Љиљане Вујевић из Локања, који имају 10 дјеце старости од девет до 23 године. Поред тога, промовисаће и град, баш како раде и у другим срединама гдје су до сада снимали.

Јуче поподне екипа емисије дружила се с Вујевићима на платоу испред зворничке Основне музичке школе, али и са Дјечијим хором ове школе, КУД “Свети Сава” и малишанима из Дјечијег вртића „Наша радост“. Претходно су били гости на традиционалној изложби народних рукотворина Туристичке организације града Зворника „Златне руке“.

Поводом петнаестог рођендана близнакиња Босиљке и Борке, њима, али и њиховим браћи и сестрама, Тамара и Градска управа Зворник, заједно са зворничким привредницима, приредили су предивно изненађење. Дјечији хор ОМШ потрудио се да угођај буде још љепши и величанственији отпјевавши рођенданску пјесму, испаливши конфете и приређујући друге слављеничке садржаје.

Тамара Грујић, драго лице са ТВ, која већ годинама усрећује многобројне породице у Србији, одлучила је да са својом Продукцијом Триангл пређе Дрину и почне да исто ради и у Републици Српској. Идеја је 2017. године потекла од покојног Небојше Глоговца, великог глумца поријеклом из Републике Српске.

– Њега су заправо људи одавде питали како може да споји нас и оне који тешко живе овдје. Нажалост, он није дочекао ову реализацију, али мени је баш била велика жеља да овдје дођем, и због њега. Онда смо се, захваљујући њему, спојили са општинским и градским борачким организацијама и социјалним службама у Републици Српској. Сви су они тражили породице у наше име које живе у лошим материјалним условима, да имају своју кућу којој грађевински треба помоћи, по могућности више дјеце. Припремали смо се сигурно годину дана, кренули смо са Зворником, снимићемо у јужној Херцеговини овог љета па ћемо, надам се, у септембру наставити. У плану је да помогнемо 14 породица у Републици Српској – рекла је Тамара, која је најавила да ће емисија из Зворника бити емитована на прољеће 2023. године.

Тамара је истакла да је сарадња с Градском управом Зворник „савршена, фантастична“.

– Изашли су нам у сусрет, прихватили су нас широм раширених руку. Имали смо мало брига око царине и ПДВ, зато што наша роба подлеже царињењу и опорезивању иако је поклон, тако да су нам они помогли да ријешимо одређене папиролошке проблеме које смо имали у самом старту. Заиста, много им хвала – навела је она, преноси Српскаинфо.

Шеф Кабинета градоначелника Зворника, Драгана Милошевић, пожељела је Вујевићима да буду срећни и да их поклони дуго година сјећају на овај дан и на Тамарин долазак у њихов дом.

– Ово је још један доказ да нас Дрина не раздваја, него нас спаја. Захваљујем се Тамари што је одабрала Зворник као први град у Републици Српској и једној породици реновирали и опремили кућу. Хвала цијелој продукцији и хвала Вујевићима што су подарили овом граду десеторо дјеце – истакла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана