Помоћ домаћинству у којем је од струјног удара угинуло седам крава

Срна
Помоћ домаћинству у којем је од струјног удара угинуло седам крава

ПРИЈЕДОР- Градоначелник Приједора Слободан Јавор најавио је данас да ће Градска управа обезбиједити и у току седмице уплатити помоћ за породицу Илије Зорића из Расаваца којем је за викенд од струјног удара страдало седам музних крава од укупно осам.

Он је изјавио да је Одјељење за пољопривреду и рурални развој на располагању за даље консултације, савјете и препоруке.

"Имаћемо и различитих врста помоћи које ћемо размотрити како би се ова породица прехранила и наставила да живи нормално", рекао је Јавор.

У изјави новинарима приликом посјете овој породици градоначелник Приједора је додао да је баналан разлог проузроковао овако велику трагедију, а да је само једна музна крава остала у домаћинству.

"У наредном периоду учинићемо све што је до нас да стабилизујемо и да овој породици омогућимо да настави да живи од свог труда и рада", поручио је Јавор.

Седмочлано домаћинство Зорића живи искључиво од пољопривреде, а недавно се један син запослио у Приједору. Већ двадесет година држе музне краве и продају млијеко. Од осам крава страдало је седам, а остало је четворо мале телади од којих најмлађе од четири дана.

"Ја сам био на њиви, косио траву ту испод куће, а син је давао храну и онда је почео плакати и вриштати, звати мене, нешто се дешава...Ја сам утрчао унутра, али нисам могао ништа спасити", рекао је Илија.

Он је додао да су се, осим градоначелника Јавора, комшије, пријатељи, бројни појединци, институције, фирме и удружења јавили да помогну, чак и из Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана