Положен камен темељац за изградњу зграде Полицијске управе

Срна
Положен камен темељац за изградњу зграде Полицијске управе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПАЛЕ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и начелник општине Пале Бошко Југовић данас су у овој локалној заједници положили камен темељац за изградњу новог објекта Полицијске управе Источно Сарајево укупне вриједности 9,8 милиона КМ.

Каран је изразио задовољство што је на Палама да озваничи ове радове, јер је дужи низ година Полицијска управа Источно Сарајеви функционисала у неусловним просторијама и није било могуће реконструисати објекат.

Он је истакао да је МУП Српске, уз подршку Владе Републике, обезбиједио средства за изградњу нове зграде која ће бити импресиван објекат.

"Овим показујемо да бринемо за Сарајевско-романијску регију. То ће бити модеран објекат чијом ће изградњом полицијски службеници имати много боље услове за рад", нагласио је Каран. Југовић је рекао да је велики значај објекта који ће се градити јер МУП Српске и Полицијска управа Источно Сарајеву то заслужују с обзиром на то да је велики њихов допринос за безбједност грађана.

Овом догађају присуствују и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, начелници Сарајевско-романијске регије и друге званице из јавног и политичког живота.

Изградњу објекта Полицијске управе Источно Сарајево на Палама реализује МУП Републике Српске уз подршку Владе Републике Српске и општине Пале која је додијелила земљиште на којем ће бити изграђен објекат. Површина објекта биће 4.432 метра квадратна корисне површине. Извођач радова је предузеће "Грађење" са Пала, а рок за завршетак је 420 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана