Пољопривредна задруга "Агронова" из Новог Града почела реконструкцију простора за дистрибутивни центар

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД- Директор Пољопривредне задруге "Агронова" из Новог Града Дарко Вујановић рекао је Срни да је почела реконструкција простора за дистрибутивни центар ове задруге за шта је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске одобрило 80.000 КМ, а општина 30.000 КМ.

Вујановић каже да је ријеч о простору бивше касарне у насељу Сводна код Новог Града, те да је за овај посао потребно око мјесец и по дана.

Он каже да ће у реновираном простору бити дистрибутивни и откупни центар воћа и поврћа, велепродаја и малопродаја, прерада и паковање воћа и поврћа, изложбени простор, те канцеларијски простор за рад са кооперантима.

"Било је планирано да све буде завршено у августу, али се то није десило због пандемије вируса корона", рекао је Вујановић. Он је навео да ће дистрибутивни центар омогућити да купци преузимају робу, што до сада није био случај.

"До сада смо ми испоручивали робу купцима, а производи нису били на једном мјесту јер нисмо имали простор. Већ ове седмице смо припремили једну просторију и омогућили да кооперанти довозе поврће", рекао је Вујановић.

Он је додао да су кооперанти "Агронове" ове године произвели око 60 тона поврћа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана