Полицијска управа Требиње: Одговорним поступањем спријечити пожаре

Срна
Полицијска управа Требиње: Одговорним поступањем спријечити пожаре

ТРЕБИЊЕ - Полицијска управа Требиње апелује на све грађане да приликом паљења ватре на отвореном узму у обзир временске прилике, обрате пажњу на све друге околности које могу да утичу на неконтролисано ширење ватре, као и да је ни у ком тренутку не остављају без надзора.

Закон о заштити од пожара из новембра 2019. године, као једну од мјера заштите од пожара, забрањује паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештења ватрогасно-спасилачке јединице, саопштено је из требињске Полицијске управе.

“Исти закон прописује и новчане казне од 100 до 1.000 КМ за она физичка лица која пале коров и други пољопривредни отпад без обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице, као и уколико не предузме све потребне мјере и радње с циљем спречавања ширења ватре”, наведено је у саопштењу.

Полицијска управа Требиње, будући да се у наредном периоду очекује интезивно чишћење пољопривредних парцела, апелује на све власнике, као и друга лица која учествују у паљењу ватре да обавијесте најближу ватрогасну јединицу, да ватру не остављају без надзора и прије него напусте парцелу - провјере да ли је ватра угашена.

“Оне који не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову
материјалну штету, Полицијска управа Требиње ће санкционисати у складу са важећим законским прописима”, наведено је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана