Полетио први авион из Бањалуке за Атину

РТРС
Полетио први авион из Бањалуке за Атину
Полетио први авион из Бањалуке за Атину

​Са бањалучког аеродрома данас је први пут полетио авион у Атину.

Први лет за Атину комплетан је распродат, као и сљедећи који који је планиран за 30. јуни. Ово је важно за становнике Бањалуке али и Републике Српске јер на овај начин могу да одлазе на нове дестинације, јавља РТРС.

- Срећни смо наравно што је заинтересованост туриста велика, што су одлучили да управо овако преко Аеродрома Бањалука, њихова прва станица на коначници буде данашњи лет за Атину - рекао је Милан Рачић директор предузећа Аеродроми Републике Српске.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић каже да је важно да грађани имају прилику да путују, али и да на овај начин Бањалука привуче још већи број туриста.

- Град Бањалука поред тога што је главни град жели да постане и регионални центар а такву позицију не може да добије без Аеродрома. Обавеза града као и Владе Републике Српске јесте да Аеродром и функционише - сматра Амиџић.

Летови за Грчку успостављани су на основу позитивних искустава, али и интересовања путника који су у претходном периоду летјели за Турску.

- Ове године поред летова за Турску, организовали смо и летове за Атину, девет летова за Грчку који су прилично попуњени, а данас лети први лет - истакао је Ведран Јокић представник агенције Контики травел.

Кроз бањалучки аеродром у првих пет мјесеци прошло је готово 52.000 путника. Најбољи резултати остварени су у мају када је посјетило нешто мање 13 хиљада путника.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана