Поледица у вишим крајевима, магла на подручју Бихаћа

Срна
Foto: Илустрација

Већина путева у Републици Српској јутрос је проходна, вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, а због поледице неопходан је опрез преко превоја, у вишим предјелима и на прилазу мостовима и тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Магла мјестимично смањује видљивост на ширем подручју Бихаћа, као и на путу Кључ-Сански Мост.

На локалитету "Крупачке стијене" у мјесту Кијево, општина Трново, данас ће због минерских радова долазити до привремене обуставе саобраћаја на магистралном путу према енитетској граници у периоду од 13.00 до 15.00 часова.

Радови се изводе на магистралним путевима Бањалука-Стари Мајдан и у тунелима Чиљеговићи на путу Лапшишница-Љубогошта и Угар на дионици Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ, а отежан је саобраћај због одрона на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, као и на путу Бистрица-Подграб одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на регионалним путевима Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице и Шипово-Ново Село на граници са ФБиХ. Једном траком због клизишта пролази се регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Дионицама којима се креће превоз вангабаритног терета возити опрезније и поштовати упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ се због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова саобраћај обуставља. Исти режим у одвијању саобраћаја је и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а апелују да возачи буду максимално опрезни и да на пут не крећу без зимске опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана