Појачана контрола соларијума

М. Л.
Појачана контрола соларијума

Бањалука - Инспектори у РС пред предстојећу љетну сезону појачаће контроле салона за његу и уљепшавање како би провјерили да ли се крши забрана коришћења соларијума за малољетнике.

Kако је саопштено из Инспектората РС, главни републички здравствени инспектор упутио је градским и општинским здравственим инспекторима инструкцију о потреби појачаног надзора над радом ових објеката. Новим Законом о нејонизујућем зрачењу забрањено је излагање вјештачким изворима ултраљубичастог зрачења у козметичке сврхе лицима млађим од 18 година. Инспекторима је наложено да у контролама упознају власнике козметичких салона са новим одредбама закона и упозоре их да овакве врсте услуга не могу пружати малољетницима.

- У досадашњим контролама инспектори нису затекли малољетнике у соларијуму, а козметички салони су видно истакли упозорења о забрани коришћења соларијума лицима млађим од 18 година. Ова пракса присутна је у земљама ЕУ и земљама окружења, а циљ је приоритетна заштита коже од штетних зрачења - навели су у Инспекторату РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана