Појачан саобраћај теретних возила у Градишци, на Рачи и у Каракају

Срна
Појачан саобраћај теретних возила у Градишци, на Рачи и у Каракају

БАЊАЛУКА - Саобраћај теретних возила јутрос је појачан на граничним прелазима Градишка из правца Хрватске, те на улазу из Србије на Рачи и у Каракају, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

Из АМС-а подсјећају да се због формирања конвоја у земљама окружења стварају дуге колоне теретних возила на свим граничним прелазима БиХ.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, осим граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затворили све граничне прелазе према БиХ, а улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, слабијег мраза има у вишим предјелима, а магла смањује видљивост на подручју Приједора, Мркоња Града, Фоче и Требиња, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Возачи су упозорени и на опасност од одрона камења и земље на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Сутра киша
Сутра киша
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана