Подршка иницијативи за повећање плата полицајцима у КПЗ и судској полицији

Глас Српске
Подршка иницијативи за повећање плата полицајцима у КПЗ и судској полицији

Полицајци у казнено поправним установама и Судској полицији обављају изузетно одговоран посао и зато треба подржати закључак Синдиката правосуђа и Министарства правде о исплати додатне накнаде, као што је урађено за полицијске службенике МУП-а, каже народни посланик и замјеник предсједника одбора за безбједност у НСРС Горан Селак.

-        Полиција у Казнено поправним установама као и Судска полиција у Републици Српској ради на специфичним и тешким пословима, професионално обављају своју дужност у контакту са затвореницима и притвореницима, воде бригу о споровођењу таквих лица и брину о безбједности Казнено поправних установа. Као и остали запослени, свакако заслужују већа примања и зато у поптуности подржавам закључак Синдиката и министарства правде о побољшању материјалног положаја радника, као и свих запослених у правосидним иснтитуцијама Српске  - каже Селак. 

Данас је одржан састанак Министара правде Републике Српске Антона Касиповића и представника Синдиката правосуђа Српске, на коме је закључено су да је потребно сагледати могућности да овлаштеним службеним лицима запосленим у казнено-поправним установама и Судској полицији буде утврђено право на исплату додатне накнаде. Из Министарства правде Републике Српске саопштено је да је на данашњем састанку у Бањалуци речено да би се то могло ријешити на начин како је то урађено за полицијске службенике Министарства унутрашњих послова Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана