Подршка Eвропском првенству у кајаку и кануу у Бањалуци

Срна
Подршка Eвропском првенству у кајаку и кануу у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржаће организацију Европског првенства у кајаку и кануу на дивљим водама за јуниоре и млађе сениоре "Бањалука-Врбас 2022", које ће бити одржано у августу, рекла је данас Срни ресорни министарв Соња Давидовић.

Давидовићева, која је данас посјетила кајак кану стазу у кањону Тијесно и разговарала са руководством Кајак кану клуба "Врбас М:тел", нагласила је да је ова стаза добро позната у свијету и да има највише званичних трка под окриљем Свјетске кајакашке федерације у протеклих 11 година.

"На овој стази су одржана бројна европска и свјетска првенства, а вриједни људи из Кајак кану клуба Врбас М:тел`` успјели су, уз помоћ донатора, да санирају штете проузроковане поплавама 2014. године и наставе са организацијом спортских догађаја који су прославили Бањалуку и Републику Српску", рекла је Давидовићева.

Директор Кајак кану клуба "Врбас М:тел" Никола Станковић захвалио је ресорном министарству за подршку и истакао да је ријеч о континуираној и доброј сарадњи у свим значајним такмичењима, али и редовним активностима.

"Бањалука и кајак-кану стаза у Тијесном су постали свјетски кајакашки центар и једини смо у свијету који су у овом олимпијском спорту организовали сва званична такмичења у свим узрасним категоријама и 11 година у низу дочекујемо најбоље европске и свјетске кајакаше и кануисте на такмичењима Свјетске кајакашке федерације", нагласио је Станковић.

Град Бањалука и Кајак кану клуб "Врбас М:тел" у августу ће бити домаћини Европског првенства у кајаку и кануу на дивљим водама за јуниоре и млађе сениоре "Бањалука-Врбас 2022".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана