Поднесена тужба против РТВ БН

Закупљени простор
Поднесена тужба против РТВ БН

Надлежном суду у Власеници компанија "Боксит" и њен предсједник, господин Рајко Дукић, поднијели су тужбу против РТВ БН Бијељина, директора и главног и одговорног уредника РТВ БН Владимира Тришића и Сузане Рађен-Тодорић, главног и одговорног уредника Информативног програма РТВ БН.

Тужбе су поднесене због тога што су седам дана у својим информативним емисијама "Дневник" (24, 25, 26, 27, 28, 29, 30.10.2015. године) дозволили да трећа лица пласирају неистине и лажи на рачун компаније "Боксит" и предсједника Дукића.

Тек након објављивања тврдњи једне стране затражили су, на начин како то није уобичајено, коментар, односно, дали могућност и другој страни да искаже свој став када је ријеч питању разних оптужби на рачун компаније "Боксит" и њеног предсједника, које су већ пласиране у јавност.

Кршећи новинарски кодекс и етику, односно Закон о јавном информисању, ниједан деманти компаније "Боксит" и господина Дукића, а послата су им саопштења (27, 28, 29, 30.10.2015. године) нису објавили у потпуности, него само дијелове саопштења, односно демантија, истргнуте из контекста, који не одсликавају суштину става друге стране, тј. компаније "Боксит".

Предсједник компаније

мр Рајко Дукић

Одговор РТВ БН на молбу за гостовање

РТВ БН послала је предсједнику компаније "Боксит", мр Рајку Дукићу молбу за гостовање у емисији "Све у 3", која ће бити емитована 7. новембра од 15 часова. Поред господина Дукића у емисију су позвани Јелена Симић, правник и психијатар, с циљем да се, наводно на објективан начин, а након петнаестодневне манипулације јавности, представи прича која је посљедњих дана актуелна на нашим просторима, а у вези је са именом господина Дукића.

Предсједник компаније одговорио је РТВ БН, односно уреднику и водитељу емисије "Све у 3" Светлани Луковић дописом, у којем пише:

- Поштована госпођо Луковић,

Било би ми испод понижења и испод части да се уопште појављујем на Вашој телевизији, па и у емисији "Све у 3", у коју сте ме позвали, 7. новембра од 15 сати.

Са жаљењем морам да констатујем да сте одскора, од респектабилне информативне медијске куће пали на ниске гране, манипулишући са неистинама, када је у питању компанија "Боксит" и ја лично и на начин који је испод сваког нивоа, не поштујући морални и професионални кодекс и начела и Закон о јавном информисању.

Дозволили сте да у Вашим емисијама и на Вашим порталима дајете простора којекаквим никоговићима и лицима која су више пута кажњавана од стране судова и против којих се води више поступака, због изношења неистина, грубих клевета, увреда и пријетњи, на рачун мене и моје породице, компаније "Боксит" и свега што је у Милићима вриједно пажње.

Дозволили сте Вашим миљеницима, Босићу и Пандуревићки да ми јавно пријете. Учествовали сте активно у стварању афере и данима водите медијску кампању против мене, компаније "Боксит", одбијајући да објавите наша саопштења, односно демантије или сте објавили само неке дијелове истргнуте из контекста, који немају никакве везе са случајем и демантијем.

Имаћете прилику на суду да браните Вашу част и углед, па претпостављам да је правник, кога сте позвали у емисију и добар адвокат, који Вам може бити од користи на суду.

Успут Вам скрећем пажњу да се са дотичном Јеленом Симић манипулише, да је иста на боловању, а скрећем и Вама и њој пажњу да не злоупотребљава боловање.

Није на одмет да Вам напоменем да је иста добила посао преко реда у компанији "Боксит", добила стан у новоградњи, по цијени од 800,00 КМ по квадрату, са отплатом на 10 година, бескаматно.

На полиграфском испитивању, које је спроведено од стране овлаштеног лица из агенције из Београда, на начин како је то уобичајено и дозвољено, није прошла, те је тиме доказано да је починила тежи прекршај радне обавезе, достављајући повјерљиве информације и документа неовлаштеном лицу. Тачно је да сам ја наредио лицима са списка да су обавезни доћи на тестирање, али је и то тачно да је свако од њих добровољно дошао на тестирање и могао да одбије пред испитивачем да одговара на питања. Тачно је и то да је Јелена Симић, која је на списку била 25, тј. посљедња, дошла добровољно два сата раније и приступила полиграфском испитивању 17. по реду и није одбила да се подвргне полиграфском испитивању, а могла је.

Будите стрпљиви па сачекајте шта ће рећи надлежни органи.

Није Ваше, као што није ни других, којима сте дали простора на Вашој телевизији, да хапсите, оптужујете, судите, пресуђујете, итд.

Искрено да Вам кажем, као човјек и некадашњи пријатељ, да сам запањен Вашом метаморфозом, јер не могу да докучим шта смо Вама ја и компанија "Боксит" наудили, односно како је уопште могуће и због чега пласирате гомилу неистина, којима Вас допингују фрустрирани, патолошко острашћени новинари, Васковић Слободан, Шаренац Зоран и други.

Можда би Вам психијатар, кога сте позвали у емисију, претпостављам да се ради о добром стручњаку, могао бити од користи, јер је очигледно да имате потребе за психијатром.

На крају да закључим, можда је и боље што је то тако, јер нисам сигуран да би ми Ваше похвале повећале друштвени и пословни рејтинг и углед.

С поштовањем,

Предсједник компаније

мр Рајко Дукић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана