Поднесена пријава против директора “Медицинске школе” у Бањалуци

Независне
Поднесена пријава против директора “Медицинске школе” у Бањалуци

Бањалука – Полиција из Бањалуке поднијеле је Окружном јавном тужилаштву у том граду против Бањалучанина В.Ј. због сумње да је извршио кривично дјело “Злоупотреба службеног положаја или овлашћења”.

Како “Независне” незванично сазнају пријава је поднесена против директора “Медицинске школе” у Бањалуци Владимира Јагодића.

“Ј.В. се сумњичи да је као директор јавне установе из Бања Луке, прекорачењем граница службеног овлашћења, запосленима са новостеченом високом стручном спремом, одредио већи платни коефицијент од оног који је предвиђен Законом о платама запослених у области просвјете и културе Републике Српске”, наводе из Полицијске управе Бањалука и додају да је извршењем наведеног кривичног дјела, осумњичени запосленим радницима прибавио противправну имовинску корист од око 32.000 КМ, док је за исти износ оштетио буџет РС.

“То је било 2017. године. Ресорно министарство је дало сагласност да се њима да виши  коефицијент и ја сам поступио по акту министарства”, рекао је Јагодић за “Независне”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана