Почео пројекат ревитализације "Луке Брчко"

Срна
Почео пројекат ревитализације "Луке Брчко"

БРЧКО - Ревитализација Јавног предузећа “Лука Брчко” је почела, а подразумијева реализацију пет пројеката, од којих је главни измјештање пруге од Жељезничке станице до Луке, рекао је директор брчанске Луке Маринко Виљушић.

 “Ту имамо малих проблема. Консултанти треба да утврде да ли постојећа траса пруге одговара пројекту или постоји могућност да се измијени”, рекао је Виљушић новинарима, наводећи да ће сутра консултантима бити предато пет пројеката који ће бити реализовани, да би помогли у расписивању тендера и одабиру најповољнијег понуђача.

Он је додао да ће се упоредо са главним радити преостала четири пројекта, да је планирана и набавка нове дизалице, капацитета 27 тона у једном потезу, те да је новац за пројекат ревитализације обезбијеђен кредитом, од Европске банке за обнову и развој.

“Све укупно је 10 милиона евра. Седам милиона је кредита за ова четири пројекта, а три милиона су гратис средства за куповину нове дизалице”, појаснио је Виљушић.

Он је подсјетио да је Лука тешко пословала протеклих мјесеци због затварања моста, ниског водостаја ријеке, као и епидемије, због чега су од Владе дистрикта тражили помоћ од пола милиона марака, а одобрено је 200.000 КМ.

“Имамо обећање да ће нам поново помоћи у неком наредном ребалансу ако буде требало. На сву срећу у шестом мјесецу смо имали много посла јер је водостај Саве био висок. Тако да смо и сами од себе стали на ноге”, нагласио је Виљушић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана