Почело усељавање у први павиљон

Милијана Латиновић
Почело усељавање у први павиљон

Бањалука - Око 350 студената бањалучког Универзитета јуче су почели да преузимају кључеве реновираних и модерно опремљених соба у павиљону један Студентског центра “Никола Тесла”, гдје ће имати боље услове за смјештај и учење по цијенама истим као до сада.

Студенти које смо јуче затекли у Студентском центру нису крили задовољство што ће напокон имати услове какве и заслужују.

Студент друге године на Пољопривредном факултету Илија Романић из Омарске казао је да се садашње и претходне собе не могу поредити.

- Добили смо много боље услове за живот и учење. Раније смо имали стари намјештај, много људи је боравило у малим просторијама, а ни инсталације нису биле добре. Сада смо заиста задовољни - рекао је Романић, нагласивши да је од почетка академске године до сада боравио у приватном смјештају.

Задовољство није скривала ни студенткиња на Природно-математичком факултету Јелена Тодоровић из Добоја.

- Собе су нове, намјештај је много бољи и сигурно ће нам бити много лакше убудуће - рекла је Тодоровићева.

Предсједник Скупштине студената Студентског центра “Никола Тесла” Љубиша Карлица рекао је да су веома задовољни оним што је урађено.

- Данас званично креће усељавање у први павиљон - рекао је јуче Карлица, изразивши задовољство због тога што су се студенти изборили да цијене смјештаја у дому и исхране у мензи остану на нивоу прошлогодишњих.

Директор Студентског центра “Никола Тесла” Драгослав Топић рекао је да је санација павиљона један успјешно окончана те да је рок пробијен евентуално неколико дана.

- Коначно смо дочекали и овај тренутак да комплетирамо све смјештајне капацитете у Студентском центру, који располаже с око 1.400 мјеста. Усељавање у обновљени први павиљон почиње и овдје би требало да буде смјештено око 350 студената  - рекао је Топић и нагласио да су цијене смјештаја остале непромијењене те да смјештај у двокреветној соби износи 25, а у трокреветној 20 марака, док ће студенти који се хране у мензи за три оброка дневно издвајати три марке.

Павиљони један и два уништени су у олујном невремену у децембру 2017. године, а њихова обнова почела је у мају прошле године.

Гарантни рок

Драгослав Топић је рекао да је гарантни рок за радове на објекту двије године те да ће све недостатке које уоче у том периоду извођач уклонити. Коментаришући информацију да се појавила влага у павиљону два, Топић је рекао да је то ријешено те да се влага спорадично јављала у собама које се налазе на крају ходника јер објекат још нема фасаду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана