Почело друго полугодиште у Српској

ГС
Почело друго полугодиште у Српској

БАЊАЛУКА - У већини основних и средњих школа у Републици Српској данас је почело друго полугодиште.

Изузеци су школе у Костајници , Основна школа "Никола Тесла" у Дервенти и двије подручне школе у Оштрој Луци.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да није било промјена у организацији наставе у односу на прво јер Институт за јавно здравство Српске сматра да нису стечени услови да дјеца похађају наставу као што је то било прије појаве вируса корона.

- Веома је значајно да дјеца редовно похађају наставу у учионицама, те да у првом полугодишту није забиљежен ниједан случај ширења вируса корона у школама, што указује на одговорно понашање просвјетних радника, ученика и родитеља - рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Она је истакла значај да дјеца у процесу стицања знања остваре контакт са својим другарима и наставницима, те лакше савладају градиво.

Тривићева је навела да је друго полугодиште почело у 187 основних и 89 средњих школа, те напоменула да ће се у двије школе у прва два дана настава одвијати онлајн, због завршетка радова на гријању у објектима.

Она је рекла да је настава организована онлајн и у одређеном броју школа које се налазе на подручју гдје се прије мјесец дана јаче осјетио земљотрес и чији су објекти оштећени, или су ученици пребачени у друге школе чији су објекти у функцији.

Када је ријеч о организацији наставе, она је напоменула да ће и даље часови трајати 20, односно 30 минута, а ученици ће бити распоређени по групама, као што је то било и до сада.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана