Почела вакцинација бустер дозом у Институту за јавно здравство РС

М.Л.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА- Вакцинација трећом, бустер дозом против вируса корона почела је данас у Институту за јавно здравство Републике Српске.

Помоћник директора Института за медицинске послове Јела Аћимовић рекла је да се бустер доза даје шест мјесеци након што је особа примила другу дозу вакцине.

-У приоритету су особе старије од 65 година, обољелим од хроничних болести, а осим тога и здравствено радници и запослени у домовима за старе. Укључили смо у ову групу и просвјету како би се школска година несметано одржала - рекла је Аћимовићева. 

Нагласила је да ће Институт организовати дане отворених врата за трећу дозу за све оне који су вакцинисани са прве двије дозе у Институту прије 31. марта.

- Препорука је да се иде са истом вакцином као што је била за прве двије дозе. Труднице и дојиље такође треба да се вакцинишу - рекла је Аћимовићева. И они који су прве двије дозе примили у Србији трећу могу да приме у Српској, а осим у Институту имунизација трећом дозом одвијаће се упоредо и у домовима здравља.

Аћимовићева је истакла да је велика заинтересованост за трећу дозу али да свега стотину  становника Српске у просјеку дневно прими прву дозу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана