Почела спортска манифестација за млађе основце у Добоју

Srna
Почела спортска манифестација за млађе основце у Добоју

ДОБОЈ - У Добоју се одржава дјечија спортско-рекреативна манифестација "Јафа игре без граница", на којој учествују ученици од првих до петих разреда основних школа, дјеца предшколског узраста и дјеца са потешкоћама у развоју из ове локалне заједнице.

Организатор манифестације је Градска управа Добој, а под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и Министарства просвјете и културе Републике Српске. Генерални спонзор је компанија "Јафа" из Црвенке у Србији. 

Замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић рекао је новинарима да Градска управа подржава ову манифестацију, која се други пут организује у Добоју. 

"На овај начин покушавамо да профил наше дјеце не формирају друштвене мреже већ физичке активности, које евидентно недостају младим генерацијама", изјавио је Благојевић. 

Домаћин манифестације је добојска Основна школа "Вук Стефановић Караџић". Директор школе Љубиша Благојевић каже да је пријављено 40 екипа, а свака екипа има осам учесника по четири дјечака и дјевојчице. 

Учитељица Радојка Стојановић наводи да су у такмичарском дијелу заступљене атлетске дисциплине, односно вјештине спретности, брзине и координације. 

"Школа активно ради на промоцији физичког кретања и здравог живота дјеце", рекла је Стојановићева. 

Ученица другог разреда школе "Вук Стефановић Караџић" Ана Миљановић каже да се радује данашњем такмичењу и да највише воли прескакање препрека, а њен школски друг Лука Пуљановић наводи да му се није било тешко припремити јер активно тренира фудбал. 

Координатор пројекта Жељка Гајић каже да све учеснике данашње манифестације очекује бесплатна адреналинска забава, кловн, цртање лица, навијање, такмичење, дружење, богат пратећи програм, те вриједне награде за све учеснике. 

Након Добоја, ово спортско-забавно такмичење биће одржано у Бањалуци, Прњавору, као и другим градовима БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана