Почела с радом апликација са цијенама горива у Српској

ГС
Почела с радом апликација са цијенама горива у Српској

БАЊАЛУКА - Министарство трговине и туризма Републике Српске пустило је данас у рад бесплатну мобилну апликацију за праћење малопродајних цијена нафте и нафтних деривата на бензинским пумпама у Републици Српској.

-Захваљујући апликацији, која се може преузети Google Play продавници (http://skr.rs/zMpH), грађани у реалном времену могу да прате цијене горива на више од 400 бензинских пумпних станица широм Републике Српске – истакли су у Министарству.

У саопштењу се додаје да Министарство на овај начин потрошачима у Републици Српској омогућава да на транспарентан начин буду информисани о тренутним цијенама горива на бензинским пумпним станицама, њиховој снабдјевености и понуди.

-То ће допринијети додатном побољшању права потрошача када је у питању куповина овог изузетно значајног енергента - наводи се у саопштењу.

У апликацију су, уз сваку бензинску пумпу, унесени основни контакт подаци, као и подаци о локацији, асортиману и радном времену.

Апликација, такође, има могућност сортирања деривата према типу, цијени, али и геолокацији, на основу тренутне локације мобилног телефона.

-Напомињемо да су у првим седмицама могуће мање модификације на апликацији, у зависности од тога како ће се она понашати након великог броја преузимања - истакли су из Министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана