Почела капмања "Буди опрезан - оружје није играчка"

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА- Од посљедица употребе ватреног оружја на прославама у посљедњих пет година у Републици Српској су смртно страдала два лица, док су два теже, а четири лакше повријеђена.

Како би подсјетили грађане да је употреба ватреног оружја на слављима опасна, али и законом кажњива, припадници Полицијске управе Бањалука реализују кампању под називом "Буди опрезан-оружје није играчка", у склопу које су данас, на Тргу Крајине, грађанима дијелили промотивни материјал.

Портпарол Полицијске управе Данијела Мучибабић изјавила је да је циљ кампање да се укаже грађанима да никакво славље не смије бити повод за незакониту употребу ватреног оружја с обзиром на то да посљедице могу бити кобне.

"На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бањалука за десет мјесеци ове године евидентирано је 36 кривичних дјела из области недозвољене производње и промета ватреног оружја, те 18 прекршаја из области Закона о јавном реду и миру, који се односе на неовлаштену употребу ватреног оружја", рекла је Мучибабићева новинарима.

Она је напоменула да је санкција за неовлаштену употребу ватреног оружја предвиђена Кривичним закоником Републике Српске, Законом о јавном реду и миру, те Законом о оружју и муницији, којим је предвиђена казна од 400 КМ до 1.200 КМ.

"Апелујемо на грађане да било какву незакониту употребу ватреног оружја пријаве на број 122", навела је Мучибабићева и додала да кампања траје до краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана