Планули монтажни базени

Данијела Бајић
Планули монтажни базени

БАЊАЛУКА - Високе температуре и ограничена путовања због вируса корона повећали су потражњу за монтажним базенима у Републици Српској, тако да их у многим продавницама више нема на стању.

Продавци широм Српске кажу да ових дана нису стигли да из складишта изнесу базена колико купци траже, те да у понуди имају само мале количине и то оних дјечијих, док оних већи, упркос вртоглавим цијенама, уопште нема.

У бањалучкој продавници “Верно” кажу да су сви већи монтажни базени распродати, те да на стању немају више ниједан.

- За ово љето смо набавили четири шлепера монтажних базена, што је више него претходних година и у јуну је већ све отишло. Имали смо базена сви могућих димензија и мислим да их ове године више нећемо набављати - рекли су у овој продавници и додали да је у понуди остало још неколико малих дјечији базена на надувавање.

Никад већа потражња за монтажним базенима као ових дана није владала ни у “Фисовим” продавницама широм Српске.

Запослени у овом трговинском ланцу кажу да се не сјећају када су продали толики број базена као што је то било протеклог викенда, те да купаца ове робе не мањка ни осталим данима.

- Већ два-три дана у понуди немамо великих монтажних базена и не знам да ли ћемо их уопште ускоро и добијати. Остало је још нешто мало базена са конструкцијом и то је то - казао  је један од продаваца.

Додао је да се цијене великих базена крећу од 500 па до чак 2.000 КМ и да купци нису гледали цијену.

Задовољно руке трљају и запослени у “Центруму”, гдје палета базена “плане” у року од неколико часова.

У радњама овог трговачког ланца кажу да очекују да им ускоро стигне нови контингент базена, јер су залихе ове робе при крају.

- Ово љето потражња за базенима је много већа него претходних година - казали су у овој радњи.

Бањалучанин Мирко Бајић, којег смо јуче затекли у једном од великих маркета, каже да нема гдје није био у граду, те да нигдје није могао наћи одговарајући базен.

- Због ризика од вируса корона, али и свакодневних измјена правила на граничним прелазима одлучили смо да ове године останемо код куће и за новац који бисмо издвојили за љетовање купимо базен, који ћемо поставити у двориште. Био сам у неколико радњи у којима продају базене и нигдје нема оних већих, у којима се може купати више особа - рекао је Бајић.

Онлајн продаја

Да велика потражња за овом робом влада широм Српске може се примијетити и путем друштвених мрежа, гдје се становници масовно распитују гдје могу наручити већи базен, јер, како пишу, гдје год да су тражили нема. Такође, на друштвеним мрежама многи грађани продају и половне базене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана