Планирана производња око 40.000 тона класираног сувог хидрата

Срна
Планирана производња око 40.000 тона класираног сувог хидрата

ЗВОРНИК - Компанија "Алумина" из Зворника планирала је да у овој години произведе око 40.000 тона сувих, класираних и мљевених хидрата, саоштено је данас из ове компаније.

У саопштењу се подсјећа да је зворничка компанија у низу нових производа у свој портфолио, прије три године, уврстила и производњу сувог хидрата, те да се у кратком року, од почетне производње двије врсте сувог хидрата, сада у компанији производи седам врста сувих (класираних и мљевених) хидрата. 

На фабричком објекту Калцинација инсталирана је опрема за сушење хидрата, класирање хидрата и мљевење сувог хидрата и већ почетком 2017. године на инострано тржиште пласиране су прве количине сувих хидрата. 

Директор Сектора производња глинице у компанији "Алумина" Рајко Алексић истакао је да се на погону Калцинисања и сушења хидрата, од увођења у рад нове производње константно врше додатни радови у циљу побољшања услова рада као и омогућавања максималног искориштења капацитета опреме. 

"Све то је било предуслов за ширење палете производа, али и да се омогући даље увођење нових производа, што је од изузетне важности имајући у виду постављени задатак менаџмента у смислу напредовања у освајању квалитета и капацитета производа у жАлуминиж који се користе у неметалуршке сврхе а који ће омогућити позитивнији финансијски ефекат у укупном пословању фабрике", појаснио је Алексић. 

Руководилац погона сушења и мљевења хидрата Владан Војиновић, каже да је поље примјене ове производње прилично велико, што пружа изузетне могућности на потенцијалном ширењу тржишта. 

"Половином прошле године, због повећане отпреме, уграђен је још један силос (укупно пет силоса) и складиште за готове производе", рекао је Војиновић. 

Истичући да се у производном погону налази и пакирница у којој се врши паковање производа у натрон вреће тежине до 25 килограма, Војиновић је навео да је план да се у 2020. години произведе око 40.000 тона сувих, класираних и мљевених хидрата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана