Планинар повријеђен на планини Прењ збринут у Клиничком центру Сарајево

Срна
Планинар повријеђен на планини Прењ збринут у Клиничком центру Сарајево

САРАЈЕВО - Повријеђени млади планинар Амер Кескин успјешно је транспортован са планине Прењ, одакле је хеликоптером пребачен у Клинички центар Универзитета у Сарајеву /КЦУС/.

Брзим реаговањем младићу је пружена прва помоћ и, срећом, нема теже повреде, јавио је портал “Аваз”.

Горска служба спашавања /ГСС/ Федерације БиХ /ФБиХ/ саопштила је да је повријеђеног планинара транспортовао хеликоптер Оружаних снага /ОС/, иако су претходно четири и по сата чекали наредбу за полијетање, након чега су се за помоћ обратили Хеликоптерском сервису Републике Српске, који се одазвао позиву и одмах упутио хеликоптер.

Из ГСС наводе да су прво успјешно транспортовали планинара до Барног дола и Планинарског бивка, одакле су, у сарадњи са организатором похода, позвали хеликоптерски сервис Републике Српске да изврши евакуацију унесрећеног са планине до клиничког центра.

“У међувремену, након четири сата и тридесет минута чекања, и хеликоптер ОС је добио наредбу за полијетање, те су оба хеликоптера дошла на лице мјеста и пружили неопходни транспорт унесрећеном. Хеликоптер ОС се налази на путу према Клиничком центру са повријеђеним планинаром”, наведено је у саопштењу.

На планини Прењ у мјесту Лупоглав Амер Кескин учествовао је у Меморијалном походу “Лупоглав 2020” са више од 200 људи. Он се оклизнуо и пао, па је задобио вишеструке повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана