Пеулић: Траже податке о послодавцима

Д .О.
Пеулић: Траже податке о послодавцима

Бањалука - Предсједници десет гранских синдиката реалног сектора из Савеза синдиката РС упутиће писмо министру рада и борачко-инвалидске заштите Српске Душку Милуновићу ради достављања података о томе ко је све регистрован од удружења послодаваца, како би се отворили релевантни преговори о питањима гранских колективних уговора.

Поручено је то у петак након синдикалног састанка у Бањалуци. Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић каже да да синдикати сматрају да не било релевантно ако би неко од послодаваца ко није регистрован потписао грански колективни уговор.

- Сматрамо да усаглашавање и потписивање гранских колективних уговора треба обављати само са регистрованим удружењима послодаваца - истакао је Пеулић и додао да се нису ни појавили представници удружења послодаваца који су позвани на тај састанак.

Он је рекао да је, у најмању руку, био ред одазвати се ради договарања и разговора, те да то што се нису одазвали на три састанка говори о томе колико послодавци уважавају социјалне партнере - представнике радника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана