Петровић: Док трају формалне процедуре нема новца за кошење траве и спорт

Срна
Foto: Инфо Бијељина

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је све стало само трава расте, проистиче из данашњег обраћања медијима градоначелника Љубише Петровића, који је најавио да неће бити финансирања спортских клубова ни кошења зелених површина у граду док трају различите процедуре - од тендерских до судских.

На питање новинара када ће трава бити покошена са јавних површина у граду, Петровић је говорио о различитим смјенама Управе у предузећу “Комуналац” и рекао да након низа година ова градска фирма није ни прошла на тендеру јер је комисија утврдила да нису квалификовани за тај посао, те навео да траје жалбени поступак.

Петровић је критике због непокошене траве на јавним површинама у граду назвао креирањем незадовољства код грађана.

Он је рекао да је Уставном суду Републике Српске поднио иницијативу за оцјену уставности одлука о буџету града и о његовом извршењу, који је усвојен посљедњег дана законског рока у марту, тврдећи поново да су нелегални усвојени амандмани.

Проблеме је најавио и у раду градских предузећа “Водовод и канализација” и “Воде Бијељина” - у првом случају је уведена екстерна ревизија да се испита законитост пословања, а у другом случају је Градска управа, умјесто тражене помоћи од 136. 000 КМ, због судске пресуде поднијела кривичну пријаву и изнијела сумњу у намјештање тендера.

Градоначелник је рекао да не блокира рад спортских клубова у Бијељини и да навија за све њих, те навео да је прошле године прва уплата за спорт из буџета града била 3. априла, али је најавио да неће испоштовати закључак скупштинског Савјета за спорт о интервентној исплати спортских клубовима, називајући закључак незаконитим.

Према његовим ријечима, исплата новца спортским клубовима услиједиће када се испоштују правне процедуре, прво измјена правилника, која чека на објаву у Службеном гласнику можда у току седмице, па сједница Савјета за спорт и одлука о расподјели средстава.

Петровић је у обраћању новинарима рекао и да “има море” случајева неправилности код запошљавања у Градској управи Бијељина, гдје нису поштоване процедуре и да су Републичком инспекторату послали захтјев да се утврди да ли су радни односи законито основани.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана