Петричевић: Постоји интерес за улагање у енергетски сектор Српске

Срна
Петричевић: Постоји интерес за улагање у енергетски сектор Српске

БАНЈАЛУКА - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је да постоји интерес за улагање у енергетски сектор Републике Српске, што ће бити снажан привредни подстицај.

Током посјете компанији “Елвако” у Бијељини, гђе је заједно са власником компаније Славеном Ристићем одржао састанак са представницима кинеске компаније “ТЕПЦ”, Петричевић је рекао да је тема састанка била пословна сарадња са овом реномираном компанијом која већ реализује значајне пројекте на територији Републике Србије у енергетском сектору.

Петричевић је рекао да подржава будуће заједничке пројекте са кинеским партнерима, који су, између осталог, били главни извођачи радова на Термоелектрани “Станари”, саопштено је из ресорног министарства.

Он је истакао значај усвајања Закона о слободним зонама у Републици Српској који ће довести до успостављања и функционисања ових зона у Српској.

“Ефикасно пословање слободних зона допринијело би побољшању пословног окружења и повећању конкурентности, а реализација великих инвестиција биће основа за стварање позитивне инвестиционе климе за стране инвеститоре у Републици Српској”, истакао је Петричевић.

Представници кинеске компаније најавили су посјету Влади Републике Српске, како би са надлежним министарствима разговарали о могућностима инвестиција у Републику Српску и моделима реализације великих енергетских пројеката.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана