Петричевић: Инвестирање у нову опрему услов да се одржи корак са тржиштима

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић изјавио је данас да ово министарство подржава предузетнике који улажу у набавку нове опреме и осавремењавање производње.

Петричевић је навео да је континуитет инвестирања у опрему једини начин да се одржи корак са захтјевним европским и свјетским тржиштима.

Он је данас у Добоју посјетио компанију за производњу модне конфекције за бебе и дјецу "Имаго", за коју је рекао да је интересантна ресорном министарству због броја запослених, а углавном је у питању женска радна снага.

Власник компаније "Имаго" Александра Петровић рекла је да пословање ове компаније има подршку локалне и републичке власти, да су посљедња дешавања на тржишту са сировинама утицала и на формирање цијене производа.

Када су у питању радници, Петровићева је рекла да шивача имају довољно али су у дефициту са моделарима.

Она је навела да су крајем 2017. године аплицирали за пројекат који су реализовали у сарадњи привредних комора Републике Српске и Аустрије, како би пронашли нове купце и изашли на међународно тржиште, што је 2018. године довело до сарадње са аустријском компанијом "Тројмланд".

"Након тога смо кренули у изградњу новог објекта, куповину нове опреме, те тренутно запошљавамо 62 радника на око 1.200 метара квадратних", рекла је Петровићева и додала да око 50 одсто производа пласирају на аустријско тржиште.

Представник компаније "Тројмланд" Ханес Неслбек каже да је сарадња са "Имагом" успостављена када су за аустријско тржиште тражили нови модел дјечије вреће за спавање, те да су задовољни досадашњом сарадњом и квалитетом производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана