Пензионисани полицијски службеници траже и да се на њих примјењују одредбе новог закона

Срна
Пензионисани полицијски службеници траже и да се на њих примјењују одредбе новог закона

ДОБОЈ- Удружење пензионисаних полицијских службеника Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске тражи хитан састанак са представницима власти Српске да би се Закон о допуни Закона о полицији и унутрашњим пословима из 2019. године примијенио и на полицијске службенике пензионисане по неповољнијем моделу, закључило је Предсједништво Удружења на састанку у Добоју.

Предсједник Удружења Родољуб Видаковић рекао је новинарима да њихов захтјев нема политичку позадину, те да од састанка очекује да представници власти саслушају образложења пензионисаних полицајаца како би се утврдили најприхватљивији модалитети усклађивања коефицијената.
Видаковић је појаснио да се према том закону из 2019. године лични коефицијенат за остваривање права на пензију утврђује на основу пет годишњих плата које су најповољније за полицијског службеника и да су службеници који то право стекну повлаштени у односу на раније пензионисане.
Он је навео да ће захтјев упутити у понедјељак, 6. јула, на адресе српског члана Предсједништва БиХ, предсједника и премијера Републике Српске, као и предсједнику Народне скупштине Српске и Одбору за безбједност.
Видаковић је негирао да се закон не може ретроактивно примјенити, те указао на значај, сада обесправљене генерације полицијаца, који су учешћем у одбрамбено-отаджбинском рату стварали Републику Српску.
Удружење пензионисаних полицијских службеника, основано је 7. децембра 2019. године у Зворнику, када је одржана оснивачка Скупштина овог удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана