Пензионерима у Српској сутра почиње исплата мартовских пензија

Срна
Пензионерима у Српској сутра почиње исплата мартовских пензија

БАЊАЛУКА - У Републици Српској сутра ће почети исплата мартовских пензија, за шта ће Министарство финансија дозначити 95 милиона КМ.

Из Министарства обавјештавају јавност, комерцијалне банке у Републици Српској и предузеће "Поште Српске" да ће сутра дозначити неопходна средства за исплату пензија корисницима и ван Српске.

С циљем олакшавања исплате пензија и осталих примања за вријеме трајања ванредног стања узрокованог пандемијом вируса корона, корисницима права је омогућено подизање новчаних средстава са банковног рачуна уз једнократну пуномоћ лица од повјерења или личним одласком у банку, која је обавезна организовати радно вријеме када је лицима старијим од 65 година дозвољено кретање.

Министарство финансија објавило је на интернет страници инструкцију о начину привремене исплате пензија, инвалиднина, социјалних давања и сличних примања са банковних рачуна за лица са навршених 65 и више година живота која су под тренутном забраном или ограниченим кретањем због спрјечавања ширења вируса корона, као и образац пуномоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана