Патријарх Порфирије: Ако иком желимо зло - нека буде нама

Танјуг
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Патријарх српски Порфирије поручио је данас да све што православни српски народ жели муслиманима Бошњацима и католицима Хрватима треба и себи да пожели, али да не може да пристане на то да било ко доводи у питање његов идентитет, „духовни и национални”, јер је то услов за препознавање оног другог и различитог с којим уз међусобну разјмену “треба да богатимо једни друге”.

-Ако иком желимо зло - нека буде нама. Ако желимо зло Муслиманима Бошњацима, нека буде нама. Ако желимо зло католицима Хрватима нека буде нама. Што желимо њима нека буде и нама - написао је на Инстаграму патријарх Порфирије, који је данас служио литургију у манастиру Милошевац код Приједора.

Он је у својој поруци на Инстаграм налогу “порфирије_патријарх” још навео да “не можемо пристати ни на то да било ко доводи у питање оно што ми јесмо, наш идентитет, духовни и национални.

-Тек кад знамо ко смо, препознајемо ко је и било ко други. Тек тада моћи ћемо да делимо своје са такозваним туђим и од њих да примамо оно што нам пружају и тако богатимо једни друге - поручио је патријарх.

У манастиру Милошевац код Приједора одржана је данас Света архијерејска литургија, коју је заједно са епископом бањалучким Јефремом служио Његова светост патријарх српски Порфирије, који од јуче борави у дводневној посети Епархији бањалучкој.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана