Пашалић: Министарство није одговорно за штету коју су претрпјели воћари

Срна
Пашалић: Министарство није одговорно за штету коју су претрпјели воћари

БАЊАЛУКА - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић изјавио је данас у Бањалуци да Министарство није одговорно за штету коју су претрпјели воћари због јаког града који је падао на подручју Градишке и да не долази у обзир да им Влада Српске ради тога исплати новац.

"У наредних неколико дана разговараћу са воћарима који су претрпјели штету. Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде не исплаћује новац за претрпљену штету, него осигуравајућа друштва, а воћар који осигура воћњак од Министарства добија половину новца од висине уговора", рекао је новинарима Пашалић.

Он је навео да Противградна превентива није мога да дејствује на подручју Градишке јер се градоносни облак налазио изнад Хрватске, али су радили генератори.

"Воћари имају право да туже било кога за кога сматрају да је одговоран за штету коју су претрпјели усљед града. Министарство није одговорно за насталу штету, а подсјећам да их подржавамо у набавци противградних мрежа и свих система који од града штите засаде. Сви који су набавили противградне мреже имали су поврат средстава од 30 одсто", каже Пашалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана