Пашалић: Дефинисана примјена органске сточарске производње

Срна
Пашалић: Дефинисана примјена органске сточарске производње

БАЊАЛУКА - Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о сточарству прецизније су дефинисани циљеви развоја сточарске производње у Републици Српској који се односе на примјену информатичких технологија и органске сточарске производње, изјавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Борис Пашалић.

- Поред тога, прецизније су дефинисане и одредбе које се односе на организовање узгоја квалитетно приплодних животиња, гдје су дата већа овлашћења организацијама узгоја с циљем унапређење производње домаће генетике у сточарству, а самим тим и повећање основних сточарских производа - млијека, меса и јаја - рекао је Пашалић у Народној скупштини Републике Српске образлажући ово законско рјешење.

Он каже да је прецизирањем овлаштења узгојних организација повећан простор за дјеловање реалног сектора, а самим тим омогућено је његово активније учешће у имплементацији пољопривредних политика у сточарству, што је битан алат за отварање радних мјеста у реалном сектору, али и привлачење фондова ЕУ.

- Такође, поједностављене су процедуре за производњу генетског материјала, као и процедуре које се односе на организовање узгоја у реалном сектору, те увоз генетског материјала - додао је Пашалић.

Посланици владајуће већине и опозиције сагласни су да је ово законско рјешење квалитетно, јер је, како су навели, циљ унапређење домаће производње.

Посланици су размотрили ово законско рјешење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана