Парох пакрачки: Манастир Јасеновац мјесто гдје човјек долази ради покајања, да преиспита своје срце и мисли

Срна
Парох пакрачки: Манастир Јасеновац мјесто гдје човјек долази ради покајања, да преиспита своје срце и мисли

ЈАСЕНОВАЦ - Парох пакрачки протојереј-ставрофор Ђорђе Теодоровић истакао је да је долазак Његове светости патријарха српског Порфирија у Манастир Јасеновац велики благослав не само за јасеновачко сестринство и Епархију пакрачко-славонску, већ и за овдашњу помјесну цркву.

- Само десет дана након устоличења Његове светости, он обилази страдалну Банију и Манастир Јасеновац да би се поклонио Светим новомоченицима. Чули смо из његових, као и из поздравних ријечи домаћина, епископа пакрачко-славонског Јована да је Јасеновац мјесто гдје човјек долази ради покајања, да преиспита себе, своје срце и мисли. Јасеновац је мјесто гдје нема простора за било шта друго осим за молитву, искрено покајање, поклоњене Светим новомученицима - изјавио је отац Ђорђе за Срну.

Парох пакрачки нагласио је да је Јасеновац мјесто манастира и молитве у које су добродошли сви који желе да искажу поштовање јасеновачким новомученицима.

- Јасеновац је отворен сваком човјеку, у њега долазе како вјерници да узнесу молитву Господу, да се поклони новомученицима, тако и сваки човјек који преиспитује себе, који размије шта се ту заиста догодило - рекао је отац Ђорђе.

Он је нагласио да свештенство Епархије и сестринство Манастира Јасеновац у том духу наставља да чува јасеновачку светињу и дочекује сваког човјека који ће се искрено поклонити жртвама, а заобићи све друге ствари које заокупљају човјека у његовој свакдоневици.

- Јасеновац је био и остаће мјесто сабирања а не раздвајања. Ту поруку стално шаље и слаже Црква из Јасеновца. Ми морамо и даље чувати и градити јасеновачку светињу која ће бити отворена за сваког човјека, без обзира на вјеру и нацију, који ће доћи и разумјети оно што се ту догодило и отворити своје срце - поручио је парох пакрачки.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана