Овогодишња ски-сезона на Јахорини, упркос Ковиду-19, оборила све рекорде

Срна
Овогодишња ски-сезона на Јахорини, упркос Ковиду-19, оборила све рекорде

ЈАХОРИНА - Олимпијски центар (ОЦ) “Јахорина” је ове године, упркос проблемима и посљедицама изазваним епидемијом вируса корона, реализовао до сада најуспјешнију ски-сезону на овој олимпијској планини - направљено је 2.350.000 пролаза, а наш пословни резултат у односу на претходну зиму, која је била најуспјешнија по свим параметрима, побољшан је за 26 одсто”, рекао је Љевнаић.

Он је подсјетио да је током ове сезоне на Јахорини за бесплатно скијање дјеце са територије града Источно Сарајево издато 19.500 ски-карата, што је повећање за 16 одсто, а посебно је важно то што су многобројни малишани стасали у скијаше.

Љевнаић је истакао да на Јахорини тренутно има више од два метра снијега и да постоје изузетно добри природни услови за организацију скијање, те је додао да би данас био 136. дан скијања да због погоршане епидемиолошке ситуације није дошло до затварања ски-центра.

О плановима је рекао да раде на припремама и реализацији нових пројеката и инвестиција, да припремају нову љетну сезону, те набројао да су у плану изградња авантура-парка и обогаћење љетних адреналинских садржаја изградњом атракција “Наутицјет” и “Батерфлај”.

“На Јахорини имамо и два предивна понија који ће обогатити нашу љетну понуду. У плану нам је и изградња зип-лајн атракције која ће ићи преко цијелог језера, као и набавка возића који ће посјетиоце возити до врха планине”, најавио је Љевнаић.

Према његовим ријечима, за љетну сезону биће спремне и познате јахоринске атракције попут планинског боба, тауера, лупстера, скајдајва, тјубинга, теретана на отвореном, панорамске вожње шестосједом и означених планинских, шетачких и бициклистичких стаза.

“Увелико припремамо и ново издање жЈахорина ултра трејлаж који је заказан за 24. и 25. јул, и овог љета све тркаче очекује побољшан и измјењен концепт трке”, рекао је ЛЈевнаић.

Он је најавио да ОЦ “Јахорина” планира изградњу два шестосједа, један у Рајској долини и пребацивање инсталације шестојед Пољице у насеље Трново, као и изградњу два ски-лифта за стазу “Спуст” гдје је 1984. године одржано олимпијско такмичење.

“ЛЈубитељи ноћног скијања ће се сигурно обрадовати пројекту освјетљена стазе 'Новак Ђоковић' у дужини од 1.000 метара, што ће додатно проширити нашу понуду у вечерњем термину. Након завршетка овог пројекта Јахорина ће укупно имати пет километара стаза за ноћно скијање”, навео је директор ОЦ.

Међу планове Олимпијског центра Љевнаић је набројао изградњу новог система за вјештачко осњежавања на седам километара ски-стаза, тако да ће Јахорина завршетком тог пројекта имати укпуно 18 километара ски-стаза прекривених системом осњежавања.

“У плану нам је да проширимо терасу Олимпијског бара на врху планине, али и да модернизујемо полазну и излазну станицу чувеног двосједа ' Огорјелица' , као и да изградимо нова паркинг-мјеста која ће допринијети бољем функционисању на планини”, закључио је Љевнаић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана