Овјављен јавни позив за средства за јачање пољопривредне праксе кроз научна истраживања

Срна
Овјављен јавни позив за средства за јачање пољопривредне праксе кроз научна истраживања

САРАЈЕВ - Објављен је јавни позив за додјелу бесповратних средстава од 2,4 милиона КМ за мјеру подршке јачању пољопривредне праксе кроз повезивање са научним и истраживачким организацијама, у оквиру пројекта "ЕУ фор агри" /EU4AGRI/.

Циљ је да се кроз бесповратна средства ЕУ ојача развој научних и истраживачких институција у БиХ, те да се подржи развој капацитета организација које економски и интересно окупљају пољопривредне произвођаче и прерађиваче, саопштено је пројекта "ЕУ фор агри".

На овај јавни позив могу се пријавити високошколске и научно-истраживачке установе из области пољопривреде, прехрамбене технологије, ветерине и биотехнологије регистроване у БиХ.

Оне се могу пријавити искључиво у партнерству са најмање једном организацијом која интересно или економски окупља пољопривредне произвођаче /пољопривредне задруге, предузећа из сектора пољопривредно-прехрамбене производње или удружења пољопривредних произвођача и друге невладине организације које имају искуство у реализацији пројеката из области пољопривреде и руралног развоја/.

У оквиру овог јавног позива на располагању је 2,4 милиона КМ, а средства подршке по једној пријави могу износити од 100.000 КМ до 400.000 КМ.

Добитници подршке средства ће користити за реализацију пројеката који укључују научна истраживања у областима ублажавања посљедица и прилагођавања на климатске промјене, увођење нових производних технологија с циљем повећања продуктивности.

Средства се могу користити и за увођење дигиталних алата и технологија у процес примарне пољопривредне производње и прераду пољопривредних производа, заштиту и унапређење здравља животиња и биљака и добробити животиња, те смањење губитака и отпада хране.

Пријаве се могу поднијети од понедјељка, 25. јула, до 12. септембра у 17.00 часова, искључиво путем електронског система доставе пријава https://javnipoziv.undp.ba /.

Сви заинтересирани могу приступити јавном позиву путем званичне странице пројекта /eu4agri.ba/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана