Унија студената: Враћа се вјера младих у квалитетно образовање на јавним универзитетитма

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Ове године је на универзитете у Републици Српској на сва три циклуса студија уписано 658 студената више него лани, што је доказ да Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво иде у правом смјеру и да се враћа вјера младих у квалитетно образовање на јавним универзитетима, сматрају у Унији студената.

Из Уније су напоменули да је у читавом процесу унапређења високог образовања ресорни министар Срђан Рајчевић увијек уважавао ставове студента, те изразили потпуну спремност за активно учешће у овом процесу.

"Позивамо све студенте да својим дјеловањем допринесу подизању квалитета високог образовања и очувању угледа универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву", саопштено је из Уније студената Републике Српске.

Из Уније су изразила пуну подршку Рајчевићу у намјерама да 2021. година буде година коначног обрачуна и стављања тачке на све негативне појаве у високом образовању.

"Министар Рајчевић је од почетка свог мандата исказивао огромно разумијевање и залагање за побољшање студентског стандарда и што бољи положај студената", напоменули су из Уније.

У саопштењу је наведено да је Рајчевић ушао у реформу високог образовања у чијем су епицентру били студенти и подизање квалитета у високом образовању.

"Доношењем новог Закона о високом образовању само је учврстио повјерење свих студената Републике Српске у његову одлучност и намјеру да је квалитет и напредак у образовању његов императив", навели су из Уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана