Oтворена интернет страница фонда солидарности

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повриједа дјеце у иностранству добио је интернет страницу www.fondsolidarnosti.com да би се лакше могло доћи до информација о његово раду.

Страница је креирана са жељом да се на једном мјесту могу пронаћи све неопходне информације о раду ове установе, саопштено је из Фонда солидарности и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству.

Како су навели, нова интернет страница Фонда нуди разноврстан и информативан садржај уз препознатљив визуелни идентитет установе, а циљ је да родитељи дјеце којима је потребна врста помоћи коју пружа Фонд солидарности, али и сви заинтересовани на једноставнији начин дођу до неопходних информација.

До сада су информације о раду Фонда солидарности могли пронаћи на интернет страници Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

-Фонд солидарности и на овај начин, наставља са праксом транспарентног рада-, наводе из ове установе.

У креирању интернет странице Фонда, како се наводи, највише се водило рачуна да се једноставно и брзо понуде све најважније информације о раду Фонда које су највише интересовале родитеље дјеце и медије.

-Најчешће су то биле информације о процедури одобравања средстава за дијагностику и лијечење дјеце у иностранству, укупном броју дјеце којој су одобрена средства за дијагностику и лијечење у иностранству, здравственим установама у које су дјеца одлазила на дијагностику и лијечење те тренутном стању финансијских средстава на рачунима фонда солидарности-, наводи се у саопштењу.

Будући да је најважнији извор прихода Фонда солидарности издвајање од нето плата радника у Српској, из Фонда наводе да су настојали да и кроз нову интернет страницу оправдају повјерење свих оних који дају допринос у лијечењу дјеце у иностранству, тако што ће бити још транспарентни и доступнији за сва додатна питања.

Нова интернет страница нуди потпуне информације о активностима Фонда солидарности, прецизне базе података о актима којима је регулисан рад, потребна упутства, формуларе које је неопходно попунити приликом предаје захтјева за финансирање лијечења и иностранству, одговоре на најчешћа питања која су од оснивања Фонда солидарности највише интересовала јавност.

Представљени су и они који чине рад Фонда солидарности ефикаснијим, попут стручне комисије Фонда солидарности, представника Управног одбора, али и контакти радника који раде за Фонд солидарности с циљем једноставније и брже комуникације са корисницима.

Из Фонда солидарности истичу да ће и даље у складу са својом пословном политиком и опредјељењима унапређивати свој рад, чинити га транспарентним, јер је важно да сваки родитељ у Републици Српској зна да постоји ова установа чија је основна мисија финансирање дијагностике и лијечења дјеце у иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана