Отворен научно-стручни скуп “Студенти у сусрет науци” на Универзитету у Бањалуци

Срна
Отворен научно-стручни скуп “Студенти у сусрет науци” на Универзитету у Бањалуци

БАЊАЛУКА - На Универзитету у Бањалуци данас је отворен научно-стручни скуп “Студенти у сусрет науци”, који је прилика да се унаприједе научно-истраживачки рад студената у земљи и региону, али и промовише дух академске заједнице.

Предсједник Организационог одбора овог скупа Ангелина Дулић рекла је да је циљ афирмација студената који се баве научним и истраживачким радом, кроз приказивање њихових достигнућа и могућности њихове примјене у пракси.

“Учесници ће на скупу имати прилику да представе своје радове, а њихов квалитет ће оцијенити комисија, коју чини наставно особље нашег Универзитета”, рекла је Дулићева новинарима.

Она је изразила задовољство што су студенти показали велику заинтересованост за учешће у скупу, упркос епидемиолошкој ситуацији.

“Укупно 78 учесника је објавило своје радове у нашим зборницима, а њих 50 ће своје радове и да одбрани. У овако тешким временима треба сви заједно да будемо поносни на ове резултате”, рекла је Дулићева.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин истакао је значај ове конференције, која подстиче научно-истраживачки рад студената, који своје прве кораке у области науке праве управо на овом догађају.

“Од 2008. године, када је организован први скуп, квалитет радова је значајно порастао, те нам је циљ и да у будућности наставимо у том правцу”, рекао је Гајанин.

Бојана Милинковић, студент Технолошког факултета одсјек графичко инжињерство, рекла је да јој је овај скуп велики изазов, те прилика за промоцију овог смјера на факултету, који није много изложен јавности.

“Циљ скупа је да се студенти подстакну да се баве науком, те да покажу свој потенцијал у оним областима које их занимају”, рекла је Милинковићева.

Организатор 13. научно-стручног скупа “Студенти у сусрет науци” је Студентски парламент Универзитета у Бањалуци, суорганизатор је бањалучки Универзитет, а покровитељ Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана