Отворен „Аеро-митинг Приједор 2022", наставак подршке Аеро-клубу

Срна
„Аеро-митинг Приједор 2022"
Foto: Срна | „Аеро-митинг Приједор 2022"

ПРИЈЕДОР - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик отворио је данас на приједорском аеродрому Урије „Аеро-митинг Приједор 2022“, који је окупио учеснике из Словеније, Хрватске, БиХ, Србије, Црне Горе и Сјеверне Македоније.

Додик је нагласио да је "Аеро-митинг Приједор 2022" важна манифестација и да њен организатор Аеро-клуб "Приједор" заслужује друштвену, локалну и јавну пажњу.

- Драго ми је што се овдје одржава оваj традиционални догађај. Идентификација Приједора без Аеро-клуба је некако испразна и зато је потребно да оволико људи прати те активности. Нешто смо помагали и требало би и даље - рекао је Додик, који је данас на аеродрому Урије отворио "Аеро-митинг Приједор 2022".

Додик је нагласио да Аеро-клуб "Приједор" заслужује друштвену, локалну и јавну пажњу.

- У том погледу смо се договорили да у наредном периоду бетонирамо писту да би то било далеко боље и да поправимо неке авионе који овдје леже већ неко вријеме, тако да ће се активност клуба подићи на највиши могући ниво - навео је Додик.

Он је указао на то да су овакве манифестације веома важне.

- Видимо овдје много дјеце, што је веома важно и у том погледу изражавам задовољство због успјешне организације и захваљујем још једном организатору - поручио је Додик.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор рекао је да је град уз подршку Владе Републике Српске покровитељ овог величанственог аеро-митинга који је окупио велики број професионалаца из региона.

- Ми смо се окупили да овом спортском манифестацијом обиљежимо 80 година од формирања прве партизанске ескадриле и 70 година постојања Аеро-клуба Приједор. Посебно смо поносни на дугу успјешну спортску традицију нашег клуба - истакао је Јавор.

Он је похвалио руководство овог клуба за које је нагласио да га чине квалитетни, поштени и, прије свега, професионални људи.

- Данас је лијепо посматрати небо изнад нашег града, надам се да ћемо сви заједно уживати, а посебно наши малишани у акробацијама које буду изводили професионалци - додао је Јавор.

Предсједник Управног одбора Аеро клуба "Приједор" Владимир Новаковић рекао је да се доказало да су на правом путу и да смо прави репрезент ваздухопловства Републике Српске у аматерском смислу.

-Тежићемо и да будемо још бољи, још успјешнији и да представимо Републику Српску у најбољем свјетлу - нагласио је Новаковић.

На аеро-митингу учествује неколико акробатских авиона, а биће изведен стандардни приказ летења спортских летјелица и једрилица, те радио-контролисаних модела и ваздушног балона, те падобрански скокови.

Аеро-митингом обиљежава се 80 година од формирања Прве партизанске авијације и 70 година постојања и рада Аеро-клуба „Приједор“.
Покровитељи манифестације су Влада Републике Српске и град Приједор.

Прије свечаног отварања, Додик, који је и предсједник Организационог одбора аеро-митинга, положио је вијенац на споменик посвећен слијетању Фрање Клуза и Рудија Чајрвца на прву слободну територију 1942. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана