Отежан саобраћај на локалним путевима због сметњи

СРНА
Отежан саобраћај на локалним путевима због сметњи

ХАН ПИЈЕСАК - На подручју Хан Пијеска висина снијега је око 50 центиметара, на локалним путевима саобраћај се одвија отежано због јаког вјетра који прави сњежне сметове, па је сва расположива механизација Зимске службе упућена према селима.

Шеф општинске Службе за праћење чишћења локалних путева од снијега Зора Гашевић рекла је Срни да је у појединим шумовитим предјелима снијег висок и преко 50 центиметара.

"Механизација за чишћење путева упућена је према селима Мало Поље, Поткозоловача, Пјеновац, Равањско, Кусаче, Караула, Чађавица и Мироња, а сутра ујутро ће, на захтјев мјештана, бити упућена за Џимрије, како би могло проћи возило за откуп млијека из сеоских домаћинстава са овог подручја", навела је Гашевићева.

Градско насеље и Јапагу, како каже, чисти и одржава возило Јавног комуналног предузећа "Краљева Гора" и тај дио посла се обавља редовно.

Она је рекла да је током дана долазило и до прекида у снабдијевању електричном енегијом Хан Пијеска и неколико околних села.

"Снијег пада од раних јутарњих часова са краћим прекидима, али сви у овој локалној заједници раде свој дио посла да би савладали данашњу временску непогоду и успјећемо у томе", поручила је Гашевићева.

Хан Пијесак се налази на надморској висини од 1.100 метара и познат је по ниским температурама и великој количини снијега током јаких зима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана