ОШ „Десанка Максимовић" у Станарима прва у Српској са обдаништем

Срна
Foto: Срна

СТАНАРИ - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић уручила је данас рјешење Основној школи (ОШ) „Десанка Максимовић" у Станарима о обављању дјелатности предшколског васпитања и образовања и истакла да је то прво такво рјешење у Српској, у складу са стратешким политикама Министарства о повећању обухвата дјеце у установе предшколског образовања.

„Ми смо законским измјенама у претходној години омогућили да школе које имају капацитете за то могу да обављају и дјелатност предшколског васпитања, наравно, у сарадњи са локалним заједницама које су надлежне за предшколско образовање", рекла је Тривићева новинарима.

Она је навела да се на овај начин, развојним политикама, жели и у мањим срединама омогућити већи обухват дјеце.

Директор ОШ „Десанка Максимовић" Александар Ристић рекао је да ће у понедјељак, 17. маја, бити објављен јавни позив за пријем у обданиште, које је капацитета за око 50 дјеце.

Он је навео да објекат има двије просторије за боравак дјеце, кухињу и просторију за боравак васпитача, а предност му је што се налази у оквиру школе, са стручним сарадницима, сопственим системом гријања, могућношћу кориштења уређеног дворишта, спортске сале.

Начелник општине Станари Радојица Ћелић рекао је да је изградња обданишта финансирана средствима општине уз значајну подршку компаније ЕФТ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана