Ортопедија у новим просторијама за два мјесеца

nezavisne.com
Ортопедија у новим просторијама за два мјесеца

Бањалука - Владо Ђајић, директор Универзитетског клиничког центра РС (УКЦ РС), и Никола Бојић, начелник Клинике за ортопедију и трауматологију, данас су у Универзитетском клиничком центру РС представили новоопремљене и реконструисане просторије, у које ће се одјел уселити за два мјесеца.

Ђајић је истакао да је у РС све већи број повреда узрокованих саобраћајним незгодама, те да ће усељење Клинике за ортопедију и трауматологију у нове, модерно опремљене просторије поспјешити  лијечење ових пацијената.

"Желимо показати колико је значајно што ће се Клиника за ортопедију и трауматологију за два мјесеца уселити у ове новоопремљене просторије, нове операционе сале и добити најмодернију опрему", рекао је Ђајић и додао да је циљ УКЦ обезбиједити најбољу здравствену његу за грађане РС.

Никола Бојић, начелник Клинике за ортопедију и трауматологију, рекао је да је селидба одјела у нове просторије остварење  дугогодишњег сна.

"Радови на одјелу су завршени, још чекамо крај радова у операционом блоку и у центру ургентне медицине. Имаћемо најбоље услове, са најновијом технологијом и инструментима", казао је Бојић.

Додао је да Клиника за ортопедију и трауматологију нема слободних дана и нема дана без специфичних примјера повређивања, обољења као и хроничних дегенеративних обољења.

"По статистици, за претходна два мјесеца урађено је око 420 операција, од тога је више од 10 одсто узроковано саобраћајним незгодама, а остало су трауме узроковане падовима због спотицања и дегенеративна обољења којима се бави ортопедија", казао је Бојић.

Бојић објашњава да се само узрок повреда мијења, али да су оне константа у овом послу.

"У зимском периоду то су падови због клизавог коловоза, у прољеће због радова у пољу и у воћњаку, а сада, љети, када је повећан интензитет саобраћаја као и неопрезност грађана, имамо највише саобраћајних незгода", истакао је Бојић.

Он је упозорио да је велики број саобраћајних незгода узрокован падом са мотоцикла и да им баш у том тренутку на клинику стиже трауматизован пацијент из Требиња, који је задобио повреде падом са мотоцикла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана