Опрез за возаче - због великих врућина не препоручује се дужа вожња

Срна
Опрез за возаче - због великих врућина не препоручује се дужа вожња

БАНЈАЛУКА - На подручју Источног Сарајева на дионици магистралног пута Војковићи-Крупац данас је на снази потпуна обуставе саобраћаја због ауто-трке.

Обустава ће трајати од 9.00 до 18.00 часова, а за то вријеме саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне правце, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Током дана очекује се појачан интензитет саобраћаја на свим важнијим путним правцима у Републици Српској, посебно на граничним прелазима, а због великих врућина дужа путовања препоручују се у јутарњим или вечерњим часовима.Такође због великих врућина не препоручује се дужа вожња.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног правца Котор Варош-Ободник због изградње мини-хидроелектране, те на путу Добро Поље-Миљевина због извођења радова на санацији клизишта.

Због извођења радова измијењен је режим саобраћаја у тунелима Чемерно /на правцу Брод на Дрини два-Врба/, Чељиговићи /на путу Лапишница-ЛЈубогошта/ и Стамболчић /на дионици Пале-Подграб/, те на дионици регионалног пута Тедин Хан-ентитетска граница /Криж/.

Режим саобраћа измијењен је и због изградње кружне раскрснице у Власеници, на споју магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишча.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ због радова у тунелу “Угар”, као и на правцу Руданка-Добој на споју овог магистралног правца и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу “9. јануар”.

Повремене обуставе саобраћаја у периоду од 7.00 до 17-00 часова биће на снази на дионици регионалног пута Језеро-Шипово због радова на реконструкцији пута.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена активне су на дионици магистралног пута М-И 111 на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. сарајевске бригаде
- Крупац /Улица равногорска/ у времену од 8.15 до 15.00 часова.

Саобраћај је због клизишта обустављен на дионици регионалног пута Мраковица-Подградци, док се због одрона на правцу Козарац-Мраковица одвија наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке саобраћај се због активирања клизишта одвија отежено, једном саобраћајном траком, а на регионалној дионици Стари Мајдан-Ламовита долазиће до измјене у одвијању саобраћаја због извођења радова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се ДО 9. августа на правцу ентитетска граница Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, ентитетска граница Цапарде-гранични прелаз Каракај од 2. до 14. августа, ентитетска граница Бањ Брдо-гранични прелаз Рача, од 04. до 13. августа, ентитетска граница Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац од 5. до 10. августа.

У Федерацији БиХ обустављен је саобраћај у мјесту Лијешница, на магистралном путу Жепче-Маглај због саобраћајне незгоде.

У току су радови у тунелу Црнаја на правцу Коњиц-Јабланица због чега се у времену од 20.00 до 5.00 часова саобраћај одвија једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, као и у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија на дионици Симин Хан-Цапарде, гдје се саобраћај од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Због актуелних радова спорије се саобраћа на дионицама Сребреник-Орашје /Ћехаје/ и Хутово-Столац /Церовица/.

Појачан је интензитет возила на уласку у БиХ на граничним прелазима Брод, Градишка, Градина и Велика Кладуша, а на изласку из земље биљеже се дуге колоне возила на прелазима Дољани, Хум, Делеуша и Зупци.

Гранични прелази Габела-Габела Поље, Козарска Дубица-Хрватска Дубица, Вагањ-Били Бриг, Хаџин Поток-Боговоља, Орахов До-Слано и Дужи–Имотица у наредна три мјесеца су отворени као међународни гранични прелази.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана