Олујни вјетар чупао стабла у Бањалуци

Г.С.
Олујни вјетар чупао стабла у Бањалуци

За мање од сат времена, јак олујни вјетар направио је прави хаос на улицама Бањалуке. На све стране могло се видјети поломљено грање, а у центру, код старе Хирургије на тротоар је пало цијело дрво.

Страница Bosnia Storm Chasers објавила је на Facebookу фотографије и видеоснимке невремена које је захватило подручје Санског Моста, Бањалуке и Приједора.

На подручју Крајине, од данас послијеподне до прекосутра, очекују се обилнији пљускови од 10 до 30 литара по метру квадратном и грмљавина, уз појаву локалних непогода, упозоравају из Републичког хидрометеоролошког завода.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Бањалука позивају становништво на благовремено предузимање мјера опреза у циљу личне и заштите материјалних добара.

Подручје Санског Моста нешто прије 17 сати је захватило олујно невријеме праћено јаким налетима вјетра. Вјетар је проузроковао проблеме власнима локала којима је вјетар чупао тенде и носио столице и инвентар са њихових љетњих башти.

Вјетрови брзином од 70 до 80 километара на сат, на појединим мјестима и 90 ломили су и чупали дрвеће те рушили кровове у већем дијелу западне БиХ.

Олујни фронтални вјетар у Приједору овог послијеподнева чупао је ограде и лупао стакла на појединим зградама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана