Невријеме у Прњавору и Дервенти: Олуја оштетила кровове и чупала дрвеће

СРНА
Foto: Фејсбук страница начелника општине Прњавор, Дарка Томаша

ПРЊАВОР, ДЕРВЕНТА - Олујно невријеме захватило је јутрос општине Прњавор и Дервенту, те нанијело штету усјевима, кућама и објектима, а вјетар је обарао и дрвеће.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш објавио је на свом "Фејсбук" профилу да је невријеме нанијело велику штету сјеверозападу ове општине.

На објављеним фотографијама се види да је јак вјетар чупао дрвеће и носио кровове са објеката.

Цивилна заштита и остале надлежне општинске службе су на терену како би установили обим штете који је највише захватио подручје према Српцу.

 

У општини Дервента невријеме праћено јаком кишом и градом нанијело је јутрос штету усјевима, кућама и објектима, а због срушеног стабла на коловоз обустављен је саобраћај према Броду.

Невријеме је захватило Агиће, Луг, Костреш и друга насеља од Дервенте према Броду.

У Кострешу је причињена штета на крововима кућа и помоћним објектима, полупани су прозори, а на локалном путу видљиви су трагови полупаног цријепа, грања и других наноса.

Због пада дрвета на коловоз јутрос је обустављен саобраћај на магистралном путу Дервента-Брод у Лужанима.

Из Полицијске управе Добој су потврдили да је дервентској полицији у 8.10 часова пријављено да је јак вјетар оборио стабло у Лужанима на магистрални пут Дервента – Брод.

"Поступили су полицијски службеници Полицијске станице Дервента, а припадници Ватрогасне јединице уклањају оборено стално са коловоза", навели су из полиције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана